Categorieën
Leven

November obsessions

Deze maand settelde ik me voor mijn gevoel echt op mijn nieuwe werkplek. Maandag gaat mijn 8e week in als fulltime redacteur en ik heb het zo ontzettend naar mijn zin. Ik vind het heerlijk om met een vast team flink door te werken aan een project. Op werkvlak gaat het dus hartstikke goed met mij en ik begin ook te wennen aan het gebrek aan vrije tijd. Het is eigenlijk gewoon heel simpel. Je moet niet teveel willen als je maar zo’n 3 uur vrije tijd hebt per dag en vaak ook nog wilt sporten in die uren. Voldoende rust is heel belangrijk voor mij en die rust probeer ik dan ook zoveel mogelijk te pakken. Lekker een uurtje onder de zonnebank, een luie zaterdag, een filmavondje met een vriendin.. dat soort dingen doe ik misschien nog wel het liefste in de drukke, donkere dagen voor kerst. Maar genoeg gekletst, tijd om te vertellen wat mijn favorieten waren van de afgelopen maand.

kaars

Favoriete muziek: Justin Bieber – Love Yourself

De afgelopen maand kwam de inner-bakvis los in mij. Ik heb het nieuwe album van Justin Bieber en het nieuwe album van One Direction grijs gedraaid. Niet iets om trots op te zijn, ahem. Mijn vriend verzuchtte afgelopen week nog dat ik ooit zo’n goede muzieksmaak had, haha. Verder vind ik het nieuwe album van Ellie Goulding ook leuk. Het nieuwe album van Adele moet ik nog luisteren, want die staat niet op Spotify. Dat zal ongetwijfeld ook een pareltje van een CD zijn. Genoeg luistervoer dus op het gebied van popmuziek. Dat maakt het er alleen niet makkelijker op om een favoriet te kiezen. Mijn favoriete nummers wisselen sowieso vaak iedere week. Het is een close call, maar ik kies deze maand voor het nummer van ‘Love Yourself’ van Justin Bieber. Dit nummer sprak me meteen het meeste aan van de hele CD. Gewoon een lekker rustig, mooi nummer. Oh, en ik beloof plechtig dat ik hierna weer eens wat stoere rockmuziek ga luisteren. Anders houdt mijn vriend het niet uit met mij ;)

Favoriete bezigheid: 50 days till 2016 opdrachten

50 days until 2016

Ik ben op dit moment bezig met het ’50 days till 2016 workbook’ van the Self Help Hipster. Het werkboek staat vol met opdrachten, één per dag, om de laatste 50 dagen van het jaar kick-ass te maken. Zo stel je op dag 1 een lijstje op met allerlei dingen die je dit jaar nog wilt doen. Voor mij bestaat dat lijstje onder andere uit een proefles Bikram Yoga doen, een bezoekje brengen aan een Duitse kerstmarkt en een Game of Thrones-marathon houden. Vervolgens ga je eraan werken om die dingen ook daadwerkelijk uit te voeren. Alles om de laatste dagen van 2015 zo leuk mogelijk te maken. Andere opdrachten zijn bijvoorbeeld mediteren, nadenken over je leven en bekijken wat er beter kan, extra bewegen, een perfecte dag plannen en nog veel meer. Ik heb zelf het gevoel dat ik door deze opdrachten wat bewuster stil sta bij leuke dingen en ook meer leuke dingen doe. Je vervalt al snel in de dagelijkse sleur van haasten, haasten, haasten en aftellen tot het weekend, terwijl je ook gewoon kunt genieten van je dagen. Heel fijn om daar bewust mee bezig te zijn.

Favoriete boek: Moranthology – Caitlin Moran

15726395

Ik ben pas op één derde van het boek ‘Moranthology’, maar ik vind het nu al geweldig. Het boek bestaat uit columns over de meest bizarre onderwerpen van Caitlin Moran. Zo gaat een van haar columns er bijvoorbeeld over dat de film Ghostbusters de beste film ooit is in plaats van Star Wars. Het boek gaat helemaal nergens over en dat maakt het juist zo leuk. Het is hilarisch geschreven en de korte verhaaltjes vind ik erg fijn om in de trein te lezen met mijn slaperige kop. Ik heb vroeg in de morgen vaak moeite om in een verhaal te komen, maar bij dit boek heb ik dat probleem helemaal niet. Caitlin Moran is trouwens de auteur van ‘How to be a woman’. Dit boek heb ik zelf nog niet gelezen, maar ik heb er al veel goede dingen over gehoord. Dat boek staat dus ook zeker op mijn verlanglijstje.

 

Favoriete film: Mockingjay Part 2

MockingJay Part2

Als ik heel eerlijk ben viel deze film me een beetje tegen, maar ik had misschien ook wel te hoge verwachtingen. Ik ben van mening dat boeken eigenlijk altijd beter zijn dan films, dus dan weet je eigenlijk al genoeg. Vooral het einde viel me heel erg tegen. De film blijft in principe trouw aan het boek, maar het gevoel is op een of andere manier heel anders. De film gaat voor mijn gevoel iets te snel door gebeurtenissen heen. Maar voor de rest was het een hele vermakelijke film. Lekker veel actie en wegzwijmelen bij Liam Hemsworth.. wat wil een mens nog meer?! Een perfecte film voor deze tijd van het jaar. Verwacht alleen niet teveel als je de boeken gelezen hebt, want dan kan het tegenvallen.

 

Favoriete uitje: Death Cab for Cutie concert

Death Cab for Cutie

In het weekend na de aanslagen in Parijs ging ik met mijn vriend naar Utrecht voor een concert van Death Cab for Cutie. Het voelde een beetje gek om naar een concert te gaan, terwijl er eerder dat weekend zoveel mensen werden doodgeschoten bij een concert. Niet dat ik bang ben om naar zulke dingen toe te gaan nu, maar je gaat wel nadenken over wat er allemaal kan gebeuren. Uiteindelijk bleek dit concert misschien wel te zijn wat we allemaal nodig hadden. De prachtige emotionele nummers van Death Cab for Cutie maakten het zware gevoel van het weekend een beetje minder drukkend. Ben Gibbard bedankte alle aanwezigen in de zaal voor hun komst en voegde daaraan toe: “It’s been a hard couple of days for all of us, so thank you”. Mooi, mooi, mooi. Ik denk dat doorgaan met je leven ook het beste is wat je kunt doen, ookal staat de wereld in brand. Een lichtje vinden in de duisternis en lief zijn voor elkaar. Is dat niet waar we allemaal dag in dag uit mee bezig zouden moeten zijn?

Één reactie op “November obsessions”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *