Categorieën
Leven

March obsessions

Het is alweer april en dat betekent hopelijk dat we snel lekker zonnig lenteweer krijgen. Dit weekend was er veel zon voorspeld, maar in Tilburg is het helaas vooral bewolkt geweest. Ik heb echt behoefte aan wat zonnestraaltjes. Hopelijk gaat april ons dat brengen, maar eerst is het tijd om nog even terug te blikken naar de vorige maand. Ik begon maart met een pijnlijke ontsteking in een kies, maar de rest van de maand verliep gelukkig een stuk voorspoediger.

Favoriete boek: Ierse Honing – Victoria Clayton

Ierse honing

Ik hou wel van een chicklit op z’n tijd. Het liefst niet van die Shopaholic-achtige boeken, maar een romantisch vrouwenromannetje dat zich in een pittoresk plaatsje op het platteland afspeelt. ‘Ierse honing’ is echt zo’n boek waarbij je je verstand op nul kunt zetten en lekker weg kunt zwijmelen. Onmogelijke liefde, een oud kasteel dat dringend erom vraagt om opgeknapt te worden, beschrijvingen van heerlijke gerechten, personages vol vreemde karaktertrekken, het Ierse platteland. Wat mij betreft alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fijn luchtig verhaal. Ik moet toegeven dat ik ook een beetje een zwak heb voor Ierland, dus ik was al gelijk verkocht. Ben jij wel in voor een beetje zwijmelen bij een verhaal dat te mooi is om waar te kunnen zijn? Lezen dit boek!

 

Film: Batman v Supermanbatman v superman

Daar kom ik weer met mijn superheldenfilms. Voldeed deze film volledig aan mijn verwachtingen? Absoluut niet, maar het was de enige film die ik heb gezien deze maand. Veel keuze had ik dus niet qua favorieten ;) Het was best een vermakelijke film. Ik heb me zeker niet verveeld in de bioscoop, maar het had zo veel beter kunnen zijn. Ten eerste viel het gevecht tussen Batman en Superman me tegen. Noem je film in godsnaam niet ‘Batman v Superman’ als de vechtscène tussen die twee slechts een paar minuutjes duurt. Verder zijn er zo veel verschillende onderwerpen in één film gepropt dat niets goed wordt uitgewerkt. Daardoor snap je personages niet helemaal en als je niet zo in de superheldenwereld zit zul je veel dingen niet begrijpen ben ik bang. Pluspunten aan de film waren de geweldige vertolking van Batman door Ben Affleck en ik ben helemaal fan geworden van Wonder Woman, ook al speelt ze maar een kleine rol in de film. Wat een badass chick is dat, zeg. Aan de andere kant ging mijn feministische hart een beetje bloeden van Lois Lane. Hoe vaak moet Superman haar nog komen redden, voordat ze eens leert niet zo’n stomme dingen te doen? Ik ben voor wat meer women empowerment, please.

Favoriete App: Better Habits

Ik maakte deze maand kennis met de app ‘Better Habits’ en dat beviel erg goed. Ik vind het altijd fijn om dingen bij te houden en af te kruisen. Normaal gesproken deed ik dat altijd op papier, maar met deze app gaat het eigenlijk veel makkelijker. Het idee van de app is heel simpel: je kiest maximaal 3 dingen uit die je graag een gewoonte wilt maken en vervolgens houd je per dag bij of je netjes aan je verplichtingen hebt voldaan. Ik ben op dit moment bezig met het vormen van de volgende 3 gewoontes:

  • Iedere dag magnesiumtabletten slikken
  • Iedere dag mediteren
  • 3 keer per week hardlopen

Het mediteren gaat tot nu toe nog niet zo denderend, maar de rest wel. Het helpt in ieder geval om het bij te houden, want dan doe ik net iets meer mijn best om mijn ‘perfect streak’ niet te verpesten. Wil je meer weten over de app? Lees dan even deze handige blog van the Self Help Hipster.

 

Favoriete snack: Trek Banana Flapjack

Trek Banana Flapjack

Ik was in de Albert Heijn op jacht naar Cliff Bars, want op Instagram zag ik deze repen regelmatig voorbij komen in de meest lekkere smaken. Ik heb ondertussen al verschillende varianten geprobeerd en ze zijn echt lekker. Naast de Cliff Bars vond ik deze ‘Trek’ repen en deze bananen variant is nog veel lekkerder dan de Cliff Bars. Een heerlijke crunchy reep met bananensmaak, hmm. Of de reep echt gezond is weet ik eerlijk gezegd niet en ik ben ook te lui om het uit te zoeken. Er zit in ieder geval veel proteïne in en daar worden mijn spieren erg blij van. Voor de rest blijf ik gewoon lekker geloven dat het hartstikke gezond is. Dan hoef ik me ook niet schuldig te voelen als ik de zoveelste reep naar binnen werk.

Zo, dat waren mijn favorieten van de maand alweer. Maart was een lekker maandje vol drukke weken op het werk, etentjes met vrienden en familie en luierweekenden. Verder vond ik langzaam mijn hardloopmotivatie terug. Als het ’s avonds een uurtje langer licht is, heb ik meteen veel meer energie. Dan doe ik vanzelf vaker mijn hardloopschoenen aan. Dat ga ik lekker voortzetten in april. Een fijne maand gewenst!

Één reactie op “March obsessions”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *