Linda’s Helweek – Hoe, wat, waar?

Deze week is mijn helweek. Dat betekent niet dat er deze week allerlei dingen op het programma staan die ik verschrikkelijk vind om te doen. Nee, ik heb het over de zogenaamde ‘helweek’ van mental coach Erik Bertrand Larssen. Het leger, waar Larssen een tijd inzat, is berucht om hun helweken waarbij soldaten soms dagenlang door de bossen moet rennen zonder eten of beschutting tegen de kou. Voor mij staat er gelukkig geen getijger door de modder op de planning, want Larssen heeft een helweek bedacht voor ‘normale mensen’. Challenge accepted!

IMG_0698

Wat zijn de regels?
Deze week houd ik me aan de regeltjes die Larssen beschrijft in zijn boek ‘Helweek’. Het boek is mijn handboek voor deze week. De lijst met regels is aardig lang, maar dit zijn de belangrijkste punten.

* Sta zeven dagen lang om 5 uur ’s morgens op en ga om 10 uur ’s avonds weer slapen.
* Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw.
* Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn.
* Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
* Gebruik geen sociale media onder werktijd.
* Sport minstens één keer per dag, het liefst ’s ochtends.
* Eet de hele week gezond.
* Laat de tv uit (hier hoort Netflix uiteraard ook bij).

Dat klinkt best heftig allemaal en ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen. Vroeg opstaan is bijvoorbeeld nooit zo’n probleem bij mij, maar 5 uur ’s morgens is wel érg vroeg. Ook gezond eten vind ik erg lastig, want ik ben nogal verslaafd aan snoep en frisdrank. Bloggers die me voorgingen met de helweek zijn onder andere  Lianne, Annemerel en Caroline van Women’s Health. Zij wekten mijn enthousiasme voor deze week en dankzij hen weet ik ongeveer wat ik kan verwachten. Lees je dus zeker even in en kijk naar de ervaringen van anderen als je van plan bent een helweek te doen.

Waarom een Helweek?
Voordat je aan je helweek begint kies je een doel waar je je op wilt focusen. Sommigen mensen gebruiken zo’n week om bergen achterstallig werk weg te werken, anderen gebruiken het om vooruit te werken voor ze op vakantie gaan, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om uit je comfort zone te komen en te ontdekken wat je nu eigenlijk wilt in de toekomst. Ik heb op dit moment vakantie, dus ik heb geen enorme bergen werk die verzet moeten worden. Toch heb ik genoeg klusjes liggen die ik steeds maar blijf uitstellen. Hoe langer je vakantie hebt, hoe makkelijker het wordt om alleen nog maar rond te hangen en alleen maar Netflix te kijken. Ik wil mezelf deze week een soort van resetten, zodat ik weer lekker aan de slag kan met vanalles en met goede moed aan de jacht op een baan kan beginnen.

Ik wil me richten op klusjes zoals keukenkastjes uitruimen en mijn kledingkast opruimen. Verder wil ik extra aandacht besteden aan mijn hobby’s. Ik ben gek op lezen en daar wil ik dan ook extra tijd aan besteden deze week. Alleen nog even zorgen dat ik niet in slaap val onder het lezen ;) Morgen volgt het verslag van de eerste dag van mijn helweek. I’ll keep you posted!

3 thoughts on “Linda’s Helweek – Hoe, wat, waar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *