Categorieën
Leven

August obsessions

Veel beauty YouTubers delen aan het einde van de maand hun favoriete producten met hun volgers. Ik vind die video’s altijd erg leuk om te bekijken en daarom wil ik vanaf nu ook iedere maand mijn favorieten delen. Alleen dan geschreven in plaats van op beeld, want ik ben nu eenmaal meer van het geschreven woord. Ik beperk me niet tot beautyproducten, want ik vind zoveel meer dingen leuk, mooi, lekker en fantastisch

august

 

Favoriete boek: Days of Blood and Starlight

DOSAB

Ik las veel in augustus, zes boeken om precies te zijn. Ik schreef al eerder over het boek van Rutger Lemm waarin ik veel van mezelf herkende en het boek ‘Born to run’ dat me nieuwe hardloopmotivatie gaf. Maar er was één boek dat met kop en schouders boven die twee boeken uitstak: ‘Days of Blood and Starlight’ van Laini Taylor. Het is het tweede deel van een fantasy-trilogie en het is precies zoals een fantasyboek moet zijn. Je wordt voor eventjes meegenomen naar een compleet ander wereld met moordende engelen en chimaera en je kunt gewoon niet ophouden met lezen. Nog op zoek naar een goed young adult fantasyverhaal? Probeer deze trilogie eens.

Favoriete televisieprogramma: The Great British Bake Off

Een week geleden keek ik voor het eerst een aflevering van ‘The Great British Bake Off’. Ik werd geïnspireerd door dit leuke artikel op de Team Confetti-blog. Als je wilt weten wat er zo leuk is aan het televisieprogramma verwijs ik je door naar het artikel van Olga. Ik ben op dit moment helemaal verslaafd aan The Great British Bake Off en ik kan niet wachten op de volgende aflevering woensdag. Het enige nadeel is dat je enorme cravings krijgt van alle heerlijke taarten en andere baksels die je voorbij ziet komen, maar dat nemen we dan maar gewoon voor lief.

Favoriete film: Inside Out

De nieuwe Pixar film is al een tijdje uit. Grote kans dus dat je al lang naar de bioscoop bent geweest, maar als je dat nog niet hebt gedaan moet je dat zeker doen. Ik ben zelf een sucker voor Pixar-films. Ik vind het zo knap dat iedere film nóg mooier is dan de vorige. In deze film worden allerlei cognitieve processen geniaal versimpeld en leuk gemaakt. En ook een beetje verdrietig af en toe, maar wel mét happy end. Het blijft natuurlijk Pixar.

Favoriete recept: Hasselback aardappelen

P1570649-595x304

Aan het begin van deze maand maakte ik Hasselback aardappelen naar recept van Miss Lipgloss. Hartstikke simpel om te maken, maar zó lekker. Het lukte zelfs mijn verschrikkelijke, kleine oventje om er lekkere gepofte aardappels van te maken. Absoluut een foolproof recept dus. Dit zal ik zeker nog eens maken (zeg maar gerust váák).

Favoriete beautyproduct: Sun Delight

IMG_0815

Ik ben gek op de geuren van Jil Sander. ‘Sun’ is al jarenlang een favoriet van mij in de zomer en van de geur ‘Eve’ heb ik al bijna twee flesjes opgemaakt. Toen ik deze geur bij de Etos zag staan moest ik dan ook vanzelfsprekend even ruiken. Ik was meteen verkocht. Alle zomergeuren waren in de aanbieding bij Etos en deze enorme fles van 100 ml. kostte dan ook maar 20 euro. Wat een koopje! Ik heb niks anders gedragen deze maand en ik zal deze parfum nog lang met plezier blijven dragen.

Favoriete muziek: Christine and the Queens

Ik houd helemaal niet van Franse muziek, zelfs niet van popmuziek zoals Stromae. Maar nu moet ik mijn mening toch een beetje bijstellen. Ik ben namelijk helemaal gek op het debuutalbum van Christine and The Queens en dat album is voor het grootste gedeelte franstalig. Ik ben er een beetje laat mee. Bovenstaand nummer was ergens in de winter al een hit in België en ik had Christine and The Queens zelfs kunnen zien op het festival Rock Werchter, maar ehh.. toen kende ik de muziek nog niet. Echt zonde. Het is geen super toegankelijke muziek. Ik had in ieder geval een paar luisterpogingen nodig om het leuk te vinden, maar nu kan ik niet stoppen met luisteren. ‘Christine’, ‘iT’ en ‘Nuit 17 à 52’ zijn mijn favoriete liedjes van het album.

Heb je zelf een mooi boek gelezen, een prachtige film gezien of iets lekkers gekookt deze maand dat je kunt aanbevelen? Laat het dan zeker weten in de comments.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *