February obsessions

Februari is op een of andere manier nooit echt mijn maand. Het is de maand waarin ik het meestal helemaal gehad heb met de winter. Volgens mij hebben we allemaal weer behoefte aan zon en meer energie. Verder stond februari voor mij helaas in het teken van ziek en futloos op bed liggen. Het begon met een stevige buikgriep, vervolgens kreeg ik een verkoudheid met mijn kenmerkende zeehondenhoest en ik sloot de maand af met afschuwelijke kiespijn en een ontsteking in een kies waar ik nu nog herstellende van ben. Oh ja, mijn fiets werd ook nog gestolen en de auto van mijn vriend ging kapot. Dat klinkt als een groot feestje, toch?! Gelukkig is het me tussen al dat ongeluk door toch gelukt om een paar favorieten van de maand te verzamelen. Let’s go!

Favoriete boek: Lieveling – Kim van Kooten

Lieveling

Het leek wel alsof iedereen dit boek aan het lezen was aan het begin van de maand. Ik zag het werkelijk overal voorbij komen en ik hoorde alleen maar positieve geluiden. Dat zorgde er niet voor dat ik direct naar de boekwinkel rende, want ik heb een andere smaak dan de gemiddelde Nederlander. Zo vond ik ‘Komt een vrouw bij de dokter’ bijvoorbeeld een verschrikkelijk boek en zo kan ik nog wel wat meer voorbeelden noemen. Pas toen mijn moeder dit boek gelezen had en enthousiast was, besloot ik me eraan te wagen. Vervolgens las ik het boek binnen een dag of vier uit, want je wilt gewoon weten wat er gebeurt. Het boek gaat over een klein meisje dat wordt misbruikt door haar stiefvader. Een ontzettend heftig onderwerp, maar het verhaal is heel luchtig opgeschreven vanuit de beleving van het meisje. Het verhaal is werkelijk vreselijk. Eigenlijk wil je niet verder lezen, maar toch kun je niet stoppen met lezen. Je wilt gewoon dat het goed komt uiteindelijk. Het is zo’n boek dat nog wel even in je hoofd rond blijft spoken als je het eenmaal uit hebt. Echt, ga dit lezen!

Favoriete film: Deadpool

Als je net zo’n Marvel-fan bent als ik heb je deze film waarschijn al lang gezien. Wat een pareltje is dit, zeg. De film gaat over ‘Deadpool’, een man met kanker die niet te genezen valt. Hij gaat in zee met een wazig bedrijf om toch genezen te worden, maar het resultaat is niet helemaal wat hij zelf in gedachten had. De rest van de film draait om wraak nemen op degene die hem dit heeft aangedaan. Geen bijster interessant of origineel verhaal als je het zo leest, maar de film is juist zo leuk omdat er ontzettend veel humor inzit. Deadpool wordt gespeeld door Ryan Reynolds en hij doet het, tegen mijn verwachtingen in, fantastisch in deze film. De acteur zelf, typische superheldenfilms en nog veel meer wordt lekker op de hak genomen in deze film. Ik ben spontaan Ryan Reynolds fan geworden, terwijl ik hem altijd verschrikkelijk vond. Als je meer van de meisjesachtige romantische films bent, zou ik deze film overslaan. Als je wel van Marvel films houdt of je vriendje een plezier wilt doen zou ik deze film zeker aanraden.

Favoriete activiteit: Yogacamp

Ik ben gek op yoga. In januari had ik een proefabonnement bij een yogacentrum bij mij in de buurt en dat beviel me ontzettend goed. Helaas zijn de lessen op dit moment te duur voor mij om te blijven volgen. Ik wil graag verhuizen naar een groter appartement en daarvoor kan ik iedere gespaarde euro goed gebruiken. Ik zocht mijn heil dus ergens anders deze maand. Gelukkig staat Youtube bomvol met yoga-video’s. Ik ben persoonlijk groot fan van het kanaal ‘Yoga with Adriene’. De lessen zijn makkelijk te volgen voor beginners en ik vind haar gepraat erg ontspannend. Voor de smaak van sommige mensen praat ze téveel, maar ik vind dat eigenlijk wel leuk. Deze maand begon ik met met ‘Yogacamp’, een serie met 30 video’s. Zo kun je een maand lang iedere dag een yogavideo doen. Ik ben momenteel even gestrand, omdat je geen yoga kunt doen als je pas een kies hebt laten trekken. Als die ellende eenmaal over is ga ik weer lekker verder met yoga’en. I love it!

Favoriete muziek: Kiiara

Dit nummer heb ik echt grijs gedraaid de afgelopen dagen. Ik luisterde naar the Self Help Hipster podcast en Lianne had het over Kiiara. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik was wel benieuwd geworden. Ik luisterde ‘Gold’ één keer en Bam, I was hooked. Sindsdien staat het nummer in mijn favorieten lijstje in Spotify en ik kan niet stoppen met ernaar luisteren. Het enige minpunt van dit nummer? Dat gebrabbel in delen van het liedje is heel lastig om mee te zingen. Maar ik doe het lekker toch gewoon.

Dat waren mijn favorieten weer en dan nu op naar een maand zonder akelige griepjes en ander gedoe. Ik wil weer lekker hardlopen en leuke dingen doen. Een fijne maand gewenst!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *